Hagelpolis

Verzekert u tegen schade aan uw gewassen door de inslag van hagel.

VOORDELENKENMERKENVOORWAARDEN & TARIEVEN

Verzekering op maat voor uw specifieke situatie

De KBC-Uitgebreide Hagelpolis is speciaal ontworpen om te beantwoorden aan de specifieke noden van land- en tuinbouwers, bloemisten en fruit- en boomkwekers.

Supervoorwaarden bij verzekering van alle percelen van uw bedrijf

Wanneer u alle percelen van uw bedrijf verzekert, geniet u een korting van maar liefst 20% op de premie, en dit zolang de verzekering loopt!

Belangrijke info: recht op staatssteun bij natuurrampen

Europa beschermt de land- en tuinbouwers bij natuurrampen. Wordt uw bedrijf getroffen door ongunstige weersomstandigheden – zoals hagel, maar ook vorst, neerslag of droogte – en wordt dit erkend als natuurramp, dan vergoedt het landbouwrampenfonds uw schade.

Goed nieuws! Verzekert u minstens de helft van uw jaarproductie of uw productiegerelateerd inkomen in een KBC-Uitgebreide Hagelpolis, dan geniet u volledige staatssteun.

Is dit niet het geval? Dan loopt u het risico dat de staatssteun met de helft wordt verminderd. Uw KBC-verzekeringsagent helpt u graag verder om dit risico te vermijden.

De KBC-Uitgebreide Hagelpolis is speciaal ontworpen voor land- en tuinbouwers, bloemisten en fruit- en boomkwekers die gewassen kweken in de open lucht.

Wanneer deze gewassen getroffen worden door hagel, is zowel de vernieling, de beschadiging, als het kwaliteitsverlies ervan gedekt door de KBC-Uitgebreide Hagelpolis. U wordt vergoed op basis van het verlies aan opbrengst van het verzekerde perceel, met als maximum de verzekerde waarde van het perceel.

Onze agenten kunnen aan de telers van hardfruit zoals appelen, peren, pruimen en kersen, een aangepaste oplossing bieden.

Contacteer uw verzekeringsagent voor gedetailleerde informatie over de voorwaarden en tarieven.

This Campaign has ended. No more pledges can be made.